wtorek, 2 czerwca 2015

Surówka z rzodkiewki i ogórka


Ta surówka świetnie sprawdzi się w sezonie letnim, jest świeża i orzeźwiająca.

Składniki:
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 ogórki
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • 1/2 łyżeczki oliwy
  • 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • sól do smaku
  • sezam do posypania
  • szczypiorek

Rzodkiewki i ogórka pokroić cieniutko w plasterki. W sieczce wymieszać ocet winny, olej sezamowy, oliwę, syrop z agawy i sól. Wymieszać i połączyć z warzywami, posypać sezamem i szczypiorkiem. Odstawić na 30 minut do przegryzienia.

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...