czwartek, 11 grudnia 2014

Kurczak w rozmarynie z papryką i ziemniakami


Kurczak z dodatkiem aromatycznego rozmarynu, pieczony z ziemniakami i papryką. 


Składniki:
  • 4 udka kurczaka
  • 4 podudzia kurczaka
  • 5 ziemniaków
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łodygi świeżego rozmarynu
  • sól, pieprz
  • słodka papryka

Mięso umyć, osuszyć. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki. Papryki pokroić w paski. W miseczce wymieszać oliwę z rozmarynem, doprawić solą i pieprzem. Posmarować mieszanką mięso i ziemniaki. Ziemniaki dodatkowo można posypać słodką czerwoną papryką. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec około 50-60 minut w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...