sobota, 22 czerwca 2013

Muffinki truskawkowe z kruszonką


Składniki:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 280 ml maślanki
  • 2 jajka
  • 120 g roztopionego masła
  • 200 g truskawek
Kruszonka
  • 100 g mąki krupczatki - ja dałam 20 g mąki krupczatki i 80 g mąki tortowej
  • 50 g cukru
  • 50 g masła
W jednej misce wymieszać składniki suche tj. mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej składniki mokre maślankę, jajka i masło. Do składników suchych wlewamy mokre i pieczemy tylko do połączenia składników. Dodajemy truskawki. Wykładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotek.
Składniki na kruszonkę rozcieramy razem. Posypujemy ciasto. Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach.

Przepis pochodzi z tego bloga.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...